Jovanović: Prekinuti urbanističko nasilje prema stanovnicima Starog grada

Odbornička grupa Savez za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda upozorila je danas gradsku vlast da prekine “urbanističko i svako drugo nasilje” koje sprovodi protiv građana u gradskoj opštini Stari grad proširivanjem parking zone i sečenjem drvoreda.

Šef te odborničke grupe i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović naveo je u pisanoj izjavi da će gradska vlast “politički i pravno odgovarati” zbog proširivanja pešačke zone koja kako je rekao, nije definisana ni Generalnim urbanističkim planom niti Planom generalne regulacije.

Jovanović je gradsku vlast optužio da promene izvodi bez javne rasprave i protiv volje stanovnika tog dela opštine i dodao da su takođe izvršili “masakr dvostrukog drvoreda” na Dorćolu korišćenjem “najdestruktivnije, takozvane ‘toping’ metode orezivanja, a nameračili su se i na Park vojvode Vuka”.

“SzS je ubeđen da su sve ove bezumne aktivnosti gradskih vlasti deo smišljenog plana da se stanovnici Starog grada podstaknu na iseljavanje, kako bi istorijsko i kulturno srce Beograda prestalo da kuca i postalo destinacija samo za strane vikend turiste”, naveo je Jovanović.

On je kazao da gradonačelnik Beograda i njegov zamenik Zoran Radojičić i Goran Vesić jedino brinu o projektu “Beograd na vodi” i poručio da će SzS “jedini i pravi Beograd braniti svim raspoloživim sredstvima”.

Ova vest Jovanović: Prekinuti urbanističko nasilje prema stanovnicima Starog grada je objavljena na Savez za Srbiju.

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »