Jovanović na protestu u Šapcu: Građani ušli u RTS da se raspitaju za svoje pravo da znaju sve

Potpredsednik Narodne stranke i šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas u Šapcu na protestu “Jedan od pet miliona” da su “gradjani ušli u prostorije Radio-televizije Srbije (RTS) ne da bi rušili, nego da se raspitaju za svoje pravo da znaju sve, jer javni servis ne obaveštava gradjane o ključnim pitanjima i problemima u državi”.

Jovanović je naveo da “slogan RTS-a glasi ‘Vaše pravo da znate sve’ i da ako imaju pravo da znaju sve, da onda imaju pravo da pitaju kako je moguće da vlast na 73 kilometra od Šapca namerava da potroši 250 miliona evra na nacionalni stadion u Ostružnici i zašto tih 250 miliona evra ne uloži u Mačvu”.

“Ako imamo pravo da znamo sve, da li možemo da znamo gde je vlast potrošila 635 miliona evra koje je otela od penzionera i na šta je potrošila osam milijardi evra za koje se dodatno zadužila od 2012. godine. Da li su nešto izgradili”, upitao je Jovanović.

On je upitao i kako je moguće da predsednik Srbije Aleksandar Vučić u 2018. godini provede na “RTS-u 182 sata, a da njegovi glavni politički neistomišljenici ne budu nijednom na javnom servisu”.

Jovanović je kazao da u Srbiji “neće biti nasilja i gradjanskog sukoba, jer aktuelni režim niko neće braniti”.

“Vučić je sve razočarao, policajce, žandarme, profesore, prosvetne radnike, lekare i medicinske sestre, radnike, penzionere, poljoprivrednike”, rekao je Jovanović i dodao da će “Vučić i njegov režim uskoro biti ružna prošlost”.

On je pozvao sve gradjane da 13. aprila dodju u Beograd na veliki miting.

“Pokazaćemo Vučiću da nas ima više. Pobedićemo, a oni će pasti sa vlasti mnogo brže nego što misle”, naveo je Jovanović.

Ova vest Jovanović na protestu u Šapcu: Građani ušli u RTS da se raspitaju za svoje pravo da znaju sve je objavljena na Savez za Srbiju.

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »