Дачић са шефом дипломатије Уругваја о билатералним односима, унапређењу економске сарадње и сарадњи у међународним организацијама

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић боравиo je у званичној посети Уругвају.

У Монтевидеу, министар Дачић састао се са својим колегом, министром иностраних послова Уругваја Родолфом Нин Новоом.

Два министра разменила су мишљења о актуелним билатералним питањима са посебним акцентом на сарадњу у међународним организацијама, економској сарадњи и будућим пројектима.

Констатован је обострани интерес за интензивирање контаката на свим нивоима, пре свега економске сарадње, и размене искустава у делу где можемо пренети позитивна искуства.

Министар Новоа је упознао министра Дачића са ставовима Уругваја о кризи у Венецуели, њиховим иницијативама у сарадњи са другим земљама, специјално Мексиком, истакавши да је неопходно поштовати међународнo правo и немешањe у унутрашње ствари.

Два министра су се сложила да је неопходно да се билатералне политичке консултације одвијају уобичајеном динамиком и да треба радити на садржајној агенди која би довела до званичне посете министра иностраних послова Уругваја Србији.

Током боравка у Монтевидеу министар је посетио стадион „Сентенарио“ и Музеј фудбала где је, у присуству високих званичника и представника власти и угледних спортиста, примио симболични поклон – копију фудбалске лопте којом је игран први Мундијал.
Том приликом обишао музеј, стадион и чувени торањ саграђен поводом првог Мундијала.

Извор: МСП

The post Дачић са шефом дипломатије Уругваја о билатералним односима, унапређењу економске сарадње и сарадњи у међународним организацијама appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »