Дачић разговарао са министром иностраних послова Мозамбика

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић, на маргинама Конференције Уједињених нација о сарадњи Југ-Југ која се одржава у Буенос Аиресу, састао се са министром за иностране послове и сарадњу Мозамбика Хозе Кондугуа Пачеком.

Том приликом, министар Дачић је изразио солидарност са народом Мозамбика због страдања током недавних елементарних непогода које су погодиле ову нашу пријатељску државу и обавестио свог колегу да је Влада Републике Србије јуче донела одлуку о пружању материјалне помоћи Мозамбику у складу са нашим могућностима.

Министар Пачеко срдачно је захвалио на овом гесту Србије и детаљно описао трагичне последице поплава и других елементарних непогода у којима је страдало више од 1000 људи, а други по величини град је нестао јер је уништено 90% кућа.

Министар Дачић истакао је да Мозамбик, као држава са којом нас веже дуга историја изванредних односа, увек може рачунати на нашу помоћ. Позвао је министра Пачека да дође у узвратну посету Србији. Министар Пачеко потврдио је да ће искористити прву погодну прилику евоцирајући изванредне разговоре које су имали приликом последњег сусрета.

Извор: МСП

The post Дачић разговарао са министром иностраних послова Мозамбика appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »