У кафани «Луда кућа» где је Караџић долазио као «Др Дабић»: Срамна је то пресуда!

Зар доживотна? Надао сам се да ће уважити жалбе и смањити му казну, а ово је још горе него пре три године. Надао сам се, али сам знао да такав суд не може праведну пресуду да донесе. Туга и неправда…

Маске и фотографије Караџића свуда по «Лудој кући» Фото Д. Миловановић

Овако је у среду, уз чашицу, озлојеђено коментарисао пресуду у Хагу изречену Караџићу Илија Чађеновић, један од сталних гостију новобеоградске кафанице «Луда кућа».

У овом локалу, у ком је Радован Караџић често боравио под лажним идентитетом др Давида Дабића, они који га воле и поштују и у среду су се окупили њему у част. Попили по које пиће, разменили утиске о коначној пресуди Трибунала.

Срамна је то пресуда — додаје Зоран Благојевић. — Све пресуде тамо, па и ова Караџићу, изречена је против Срба. Нико у том Хагу није осуђен, ни кажњен за злочине над Србима. Ниједна српска жртва није добила казну за своје џелате.

Да се незаслужено суди само Србији и Србима, додаје и Зоран Милић. А Мира Михањач, која се представља и као «Мира радикална сила», додаје да је пресуда криминална, да су је изрекли лопови и преваранти. Дошла је у мајици са ликом Радована Караџића.

Носила сам ову мајицу и док сам се овде, не знајући да је то он, дружила са Караџићем — прича Мира. — Знали смо га као доктора Дабића, а мени је изгледао као уметник, песник. Кад год би ме видео овако обучену, с његовим ликом, салутирао би ми.

Мира Михањач

Новинар Небојша Јеврић, дугогодишњи извештач са ратишта у БиХ, каже да је најбољи коментар дао Булатовићев јунак Дон Грубан:

«Свим Србима треба да се суди. Криви уза зид, а остали по кратком поступку».

Питам се само када ће неко бити осуђен за погинуле у Вогошћи, на Грбавици, Илиџи… За хиљаде страдалих сарајевских Срба, за које се знају имена починиоца — говори Јеврић. — Надам се да ће му допустити да пише, јер да није постао политичар, можда би заузео озбиљно место у српској литератури.

Б. ЦАРАНОВИЋ

http://www.novosti.rs

 

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »