«Срби су дали пример како се одупрети деструктивној идеологији, Крим је резултат разумевања тог отпора»

Догађаји у Украјини последњих година само су наставак униполарне политике под видом оживљавања фашизма, рекао је шеф Академије за геополитичке проблеме Леонид Ивашов на конференцији за новинаре поводом двадесете годишњице бомбардовања Југославије.

Стручњак је напоменуо да покровитељи таквих тенденција и на Балкану и у Украјини нису чак ни Сједињене Америчке Државе, већ међународна економска елита.

Истовремено је изразио захвалност српском народу, који је дао пример који показује да је неопходно одупрети се деструктивној идеологији: «Крим је резултат разумевања онога што вам се догодило и разумевања важности отпора».

Генерал Леонид Ивашов: Како је НАТО уништавао Југославију

Говорећи о догађајима у Југославији, Ивашов пореди акције НАТО-а са акцијама нациста током Другог светског рата. Балкански регион је постао центар за обуку пилота. Осим тога, тамо су «избацивали све оно што им више није требало».

“Сличне методе су нацисти користили током Другог светског рата на ратним заробљеницима у лабораторијама и концентрационим логорима. Бомбе са осиромашеним уранијумом, коришћене су из неког разлога, не тек тако“, наставио је стручњак, напоменувши да су након бомбардовања експерти одмах мерили ниво загађења.

 

Ивашов: Пети октобар је организован јер Американци нису успели да војно сломе СРЈ

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »