Русофобија Украјинаца нема краја: Славног италијанског певача Тото Кутуња хоће да прогласе руским агентом

Пре неколико дана славни италијански певач и глумац Албано Кариси (75), познатији као Ал Бано, завршио је на црној листи непожељних уметника у Украјини јер «представља претњу за националну безбедност земље», а на истој листи би могао да се нађе и Салваторе Тото Кутуњо (75).

Наиме, група депутата украјинског парламента Врховна рада апеловала је на шефа Државне безбедности да забрани улазак на територију Украјине италијанском музичару и певачу Тоту Кутуњу јер се сматра «агентом поборником руског рата у Украјини».

Захтев је потписан и зато што је «Кутуњо део удружења ‘Путинови пријатељи’», а заказао је концерт у Кијеву за 23. март. Свих 4.000 карата за наступ у једном од највећих украјинских позоришта распродато је пре два месеца.

Тотов менаџер Данило Манкусо изјавио је у среду за Раи да му је амбасадор Италије у Кијеву рекао да уметнику није забрањен улаз у Украјину, те да је у питању само захтев посланика украјинског парламента.

Кутуњо је веома популаран у земљама бившег Совјетског Савеза, често пева у Русији како на концертима, тако и на приватним забавама, па чак и има велику групу обожавалаца који себе зову «кутуњисти».

 Парадокс је да га је Украјина 2013. прогласила «човеком године», а данас је тамо непожељан. Иначе, он је те године на фестивалу «Санремо» певао са хором Црвене армије.

Милица Остојић

http://www.novosti.rs

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »