Рођаци Радована Караџића огорчени: То је пресуда целом српском народу

Шок и неверица завладали су у среду међу Караџићима у Црној Гори, најближој родбини првог председника Републике Српске, после изрицања пресуде њиховом Радовану, тешке и доживотне. Огорчени су због тога сви Караџићи, а посебно брат Рацо, синовац Драган, као и они у Караџићевој родној Петњици код Шавника.

“ Тешко ми је, не могу да верујем. Где је ту правда? Шта је истина, ако мој брат није невин? Овде су речи излишне. Није ми добро“, кратко је за „Новости“ прокоментарисао пресуду Радованов брат Рацо.

И Караџићев синовац Драган, чији је отац Лука у Београду пратио изрицање пресуде, не може да сакрије револт на одлуку суда у Хагу да његовом стрицу изрекне доживотну казну.

„Овом пресудом се показало да је био у праву када је одлучио да се скрива, јер је знао да ово није суд који ће се водити чињеницама и доказима, већ некаква накарадна установа за кажњавање неподобних Срба“, казао је Драган.

“ Још једном хвала Борису Тадићу и тадашњем руководству Србије који су његовим изручењем учинили да народ Србије живи боље“.

И у Петњици мук. Шира породица Радована Караџића огорчена је због одлуке суда у Хагу.

“ Пресуда Радовану је пресуда целокупном српском народу. Ми, његови племеници, рођаци и сународници ту одлуку примамо са гнушањем и презиром. Република Српска и сав српски род са поносом изговарају његово име. То је доказ да правде нема на кугли земаљској. Где је суђење за НАТО бомбардовање Србије и Црне Горе? Нема га и неће га бити јер тако заповедају моћници“, каже Војислав Караџић, професор и песник.

Житељи Петњице, све сами Караџићи, кажу да је осуђен најбољи међу њима, који је много задужио српски народ, посебно у Српској.

Радован Марков Караџић био је блиски сарадник Радовану на Палама. Из болничке постеље пратио је догађај из Хага, а за „Новости“ каже да су овом пресудом погажени сви људски закони.

“ Био сам уз њега током рата и тврдим да од његове руке никада нико није страдао, нити је иједна мајка сузу пустила. Радован је био хуманиста, песник, диван човек. Срам било оне који су донели овакву одлуку“, каже Караџић.

ИН4С

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »