Права радника, на амерички начин: Директору повишица милион долара-радницима 5.000 отказа

Амерички произвођач аутомобила «Форд» објавио је документа која показују зараде челника компаније за 2018. годину, током које су петорица директора америчког гиганта инкасирала 51,7 милиона евра.

Један од извршних директора Џим Хекет зарадио је 17,8 милиона долара, што је милион долара више у односу на приходе из 2017. године, док је «Форд» недавно најавио да ће 5.000 радника остати без посла.

Како је саопштено из компаније, отпуштања су део плана реструктурирања пословних циљева у Европи.

Циљ Форда је значајно смањење структуралних трошкова, смањење бирократије, оснаживање челника и менаџера и елиминација мање вредног рада.

Његова плата је 276 пута већа од просечне зараде радника у «Форду» у САД.

Хекет је зарадио 1,8 милиона долара од своје фиксне зараде, док је 12,7 милиона долара добио као дивиденде од акција, 2,6 милиона долара као део компензација подстицајног плана, а 617.000 долара долази од, како се наводи «осталих компензација», преноси Б92.

Што се тиче осталих директора, Бил Форд је зарадио 13,8, Боб Шенкс 13,8, Џим Фарли 5,9, а Џо Хајнрихс 5,8 милиона долара.

Просечна годишња компензација за стално запослене раднике у «Форду» је у 2018. години износила 64.316 долара, преноси Танјуг.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »