Панчевци протестују против Албанаца! Овде нећте да правите велику Албанију!

Мештани насеља Долово у Панчеву самоиницијатвно су се окупили испред једне пекаре поводом провокације власника и запослених који су на друштвеним мрежама објавили фотографије са симболом Велике Албаније — раширеним рукама које представљају црног орла.

Власници пекаре живе и послују у центру овог панчевачког насеља, а незадовољство Доловаца нарочито је изазвала фотографија на којој они држе пушке.

— Прете нам на Косову и Метохији, а сада хоће да се пушкарају и овде. Провоцирају и прете нам, док нам продају хлеб. Шта то значи, да је и Долово Велика Албанија — питали су се окупљени на протесту, тражећи реакцију надлежних.

Они истичу да је недопустиво да држава остане нема на овакве претње и допусти да се Албанци 20 километара од Београда шетају наоружани.

— Јуче Косово — данас Долово! Чему можемо да се надамо, да ли ће нас и овде убијати, вадити органе и малтретирати? Страхујемо за наше породице и искрено смо забринути за безбедност, јер они на овакав начин директно позивају на насиље — закључују окупљени на протесту у центру Долова.

Ало, Република

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »