Москва: Пољска фалсификује историју

Пољске власти систематски фалсификују историју Другог светског рата, што се види по њиховом намерама да организују догађаје у знак сећања на годишњицу избијања рата без руских представника, саопштило је руско Министарство спољних послова.

«Ми смо збуњени одлуком пољске администрације да се организују догађаји поводом 80. годишњице од избијања Другог светског рата као састанак са садашњим ‘савезницима и партнерима’ Варшаве — ЕУ и НАТО чланицама и странама у пројекту Источног партнерства ЕУ», навело је Министарство, пренео је ТАСС.

Организатори тих догађаја игноришу логику историје правдајући тај формат састанака неким актуелним реалностима, истиче се у саопштењу.

Насупрот неоспорном и одлучном доприносу Русије за пораз Хитлера и ослобођење Пољске од нациста Руси немају места у овом формату, истакло је Министарство спољних послова.

Руско Министарство наводи како је јасно да је одлука да се направи тај догађај приватним још једна манифестација тога да пољска администрација има искривљени поглед на свет.

Да би задовољили пролазне политичке циљеве, они систематски фалсификују историју Другог светског рата и послератне ере, стоји у саопштењу руског Министарства спољних послова.

«Нека то остане на њиховој савести», закључило је руско Министарство.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »