Михајловић: Градња два нова аутопута креће на лето

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства Зорана Михајловић каже да је то почетак инвестиционог циклуса вредног 5,2 милијарде евра у који су урачуната улагања у аутопутеве, железницу, аеродроме и водни саобраћај.

* Ко ће изводити радове на деоници Прељина-Пожега, када ће бити завршена и колико ће коштати?

– Ми смо за ту деоницу прошле године потписали уговор у Пекингу са кинеском компанијом ЦРБЦ која већ ради деоницу Сурчин-Обреновац, а која би требало да буде завршена крајем године. Деоница од Прељине до Пожеге једна је од тежих на коридору 11, трећину пута дугог 31 км чине тунели и мостови, а вредност радова је 450 милиона евра. Радови почињу у близини Лучана, трајаће најмање две и по године, због тежине деонице могуће и до три године.

* Када ће бити отворен за саобраћај пут од Обреновца до Прељине?

– Деонице од Обреновца до Уба и од Лајковца до Љига су завршене, остало је још опремање тунела Бранчић. Суштински чекамо да се заврши санација 2,5 км на фамозној деоници Уб-Лајковац, онај део који су градили од блата. Радове изводи кинески “Шандонг хај спид” са подизвођачима и очекујемо да све буде завршено до маја или јуна како бисмо пустили аутопут од Обреновца до Прељине.

* Због чега је значајна изградња моравског коридора?

– Та инвестиција вредна је 800 милиона евра, дужина аутопута је 110 км. То је централни коридор Србије и по мени најзначајнији, поред коридора 10. То ће бити аутопут који спаја централну Србију-Чачак, Краљево, Врњачку Бању, Трстеник, Крушевац, Ћићевац, ту је и Копаоник. У том региону живи 500.000 људи, имамо више од 20.000 малих и средњих предузећа, и повезаћемо туристичке центре од којих очекујемо много веће приходе. За разлику од коридора 10 и 11, или аутопута ка БиХ, који нас спајају са регионом, моравски коридор спаја Србију, њен западни и источни део или коридоре 11 и 10. То значи више послова за наше фирме јер наша процена је да је, рецимо, током изградње коридора 10 било запослено више од 20.000 људи, као извођачи, подизвођачи, произвођачи материјала… То би могло да за неколико процената подигне наш БДП док трају радови, а када га завршимо и када буде повећан број аутомобила очекујемо раст од четири до шест одсто друштвеног производа.

* Зашто је извођач радова на моравском коридору америчка компанија “Бехтел”?

– Ми две и по године разговарамо са компанијом „Бехтел“. Много тога се променило након поплава 2014. и било је озбиљно питање, не само како пројектовати овај аутопут, већ како успешно решити регулацију Мораве, и „Бехтел“ је ту заиста помогао. Друго, аутопутеви одавно нису само шљунак, бетон и асфалт. Они вам дају политичку стабилност.

* Зашто једна од највећих фирми на свету, каква је „Бехтел“, која ради сасвим другачије од компанија које имамо у Србији, не би радила код нас?

– На овом послу су удружени и амерички и британски капитал, преко једне од најбољих банака на свету “УК фајнанс”. Моравски коридор радиће се две и по године и то ће писати у уговору, с тим што ће се прво радити деоница ка коридору 10. Када на лето почну радови, након осам, девет месеци имаћемо део моравског коридора који ће нас повезати са коридором 10.

* На ком ће делу аутопута ка БиХ прво почети радови?

– Прва деоница аутопута Београд-Сарајево, односно ка РС је од Кузмина до Сремске Раче, дуга 17 км, са новим мостом преко Саве, укупне вредности 220 милиона евра. Прво ћемо градити мост и зато ова деоница толико кошта. Извођач је турска компанија “Ташјапи”, а у уговору стоји да ће бити завршена за две и по године.

* Када ће почети изградња од Пожеге до Котромана?

– Када завршимо аутопут до Пожеге. Ту ће бити рачвање: један крак ка Црној Гори, други ка БиХ. За деоницу Пожега-Котроман у 2029. би требало да буде завршена документација. Можда 2020. почну радови – дакле и пре него што се заврши Прељина-Пожега.

* Када ће коридор 10 бити у потпуности отворен?

– Путници ће до лета ићи аутопутем кроз Грделицу ка Северној Македонији, и за Димитровград ка Бугарској. Остало је 500 метара у Грделици, која ће бити спремна и пре него три-четири тачке на краку ка Бугарској. То је један мучан пројекат, који се ради деценијама.

* Колико кошта санација потпорног зида у Грделици и ко ће то платити?

– „Коридори Србије“ су инвеститор и они ће казати колико кошта и утврдити како је дошло до рушења. Грешком извођача или можда нису добро урађени геоистражни радови, да ли је крив пројектант, самим тим и инвеститор. Од тога зависи да ли ће санацију платити извођач или инвеститор. То није исто као санација оштећења 150 метара на источном краку где се зна да је одговоран извођач, јер је аутопут био у гарантном року. То је већ санирано.

АУТОПУТЕМ ДО ПРИШТИНЕ ИЗЛАЗИМО НА МОРЕ

* Када ће почети изградња аутопута Ниш-Мердаре-Приштина и због чега је та саобраћајница значајна?

– Завршавамо документацију за деоницу до Плочника која је дугачка 38 км, а вредност је око 400 милиона евра. Већ имамо гаранцију од 220 милиона евра од Европске инвестиционе банке и ЕБРД-а. Расписује се јавни позив у трећем, четвртом кварталу ове године, тражи се извођач, па када се то заврши, радови могу да почну. План са ЕБРД-ом је да радови почну почетком 2020. Тај аутопут је на листама ЕУ исте важности као коридор 10, а нама је значајан јер излазимо на луку Драч и запошљавамо нашу индустрију. Када сам почела да радим у овом министарству 2014, удео грађевинарства у БДП-у је био три одсто, а данас је пет.

МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ О БАБИЋЕВОМ НАСЛЕДНИКУ

* Ко ће на челу “Коридора” наследити Зорана Бабића који је поднео оставку?

– Министарство привреде би требало да предложи новог в.д. директора. Шта год да се договоре, нећу им се мешати, као што нисам ни до сада. Најважније је да се коридор 10 завршава, они раде.

 

 

 

Извор: Блиц


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »