«Мароко не мења став око КиМ, односи у узлазној путањи»

Амбасадор Марока у Србији Мухамед Алмин Белхаж потврдио је, у разоговору са председницом посланичке групе пријатељства са Мароком Стефаном Миладиновић, став његове земље по питању територијалног суверенитета и интегритета Србије и истакао да ће Мароко подржати Србију у свим међународним и парламентарним форумима.

Мухамед Алмин Белхаж је указао на одличну билатералну сарадњу две државе у протеклој години и изразио наду за њеним даљим интезивирањем.

Амбасадор Марока истиче да је 2018. година била плодоносна и успешна за обе земље, о чему сведоче узајамне посете високих званичника и потписани споразуми из економско-трговинске области, културе и ваздушног саобраћаја.

Подсећа да је почетком овог месеца, на обострану корист, започет преговор о закључењу споразума о слободној трговини две земље, који би представљао први документ такве врсте између Србије и неке од држава Африке.

Белхаж је у посету Мароку позвао делегацију српског парламента у чијем саставу би били представници посланичке групе пријатељства са Мароком и председник Одбора за спољне послове.

«Односи Србије и Марока у успону» 

Стефана Миладиновић је истакла да су односи Србије и Марока пријатељски и у сталном успону и истакла да нема отворених политичких питања.

Сагласила се са амбасадором да је остварена сарадња у протеклом периоду веома успешна и да је треба интензивирати, нарочито у области безбедности и одбране.

Миладоновићева је захвалила амбасадору на принципијелном ставу Марока у погледу непризнавања једнострано проглашене независности Косова, као и на позицији заузетој приликом гласања за чланство тзв. државе Косово у Парламнетарној скупштини Франкофоније и у другим међународним организацијама.

На састанку у Дому Народне скупштине, саговорници су се сагласили да узајамне посете парламентараца, могу допринети јачању парламентарне сарадње у свим областима, кроз размену мишљења и искустава.

Закључено је да ће две стране наставити да сарађују у међународним организавијама у складу са својим интересима, као и да ће увек давати предност мирном решавању свих отворених питања и сукоба у свету.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »