Мароко не мења став о територијалном суверенитету и интегритету Србије, односи на узлазној путањи

Стефана Миладиновић, председница Посланичке групе пријатељства са Mароком састала се у Дому Народне скупштине са амбасадором Краљевине Мароко у Србији Њ.Е. Мохамедом Алмином Белхажем, и том приликом разговарали су о успешној међупарламентарној сарадњи у протеклом периоду и њеном интензивирању.

На почетку састанка, абасадор Марока у Србији указао је на одличну свеукупну билатералну сарадњу две државе у протеклој години и изразио наду за њеним даљим интезивирањем и у наредном периоду. Истакао је да је 2018. година била плодоносна и успешна за обе стране, о чему сведоче узајамне посете високих званичника и потписани споразуми из економско-трговинске области, културе и ваздушног саобраћаја.

Амбасадор је подсетио да је почетком марта ове године, на обострану корист, започет преговор о закључењу споразума о слободној трговини две земље, који би представљао први документ такве врсте између Србије и неке од држава Африке.

Њ.Е. Мохамед Алмин Белхаж потврдио је став своје земље по питању територијалног суверенитета и интегритета Србије и истакао да ће Мароко подржати Србију у свим међународним и парламентарним форумима.

Стефана Миладиновић је истакла да су односи две земље пријатељски и у сталном успону и истакла да нема отворених политичких питања.

Сложила са се амбасадором да је остварена сарадња у протеклом периоду веома успешна и да је треба интензивирати, а нарочито у области безбедности и одбране.

Захвалила се амбасадору на принципијелном ставу Краљевине Мароко у погледу непризнавања једнострано проглашене независности Косова, као и на позицији заузетој приликом гласања за чланство тзв. државе Косово у Парламентарној скупштини Франкофоније и у другим међународним организацијама.

Амбасадор Мохамед Алмин Белхаж је позвао у посету Мароку делегацију српског парламента, у чијем саставу би били представници Посланичке групе пријатељства са Мароком и председник Одбора за спољне послове.

Саговорници су се сложили да узајамне посете парламентараца, кроз размену мишљења и искустава, могу допринети јачању парламентарне сарадње у свим областима. Закључено је да ће две стране наставити да сарађују у међународним организацијама у складу са својим интересима, као и да ће увек давати предност мирном решавању свих отворених питања и сукоба у свету.

The post Мароко не мења став о територијалном суверенитету и интегритету Србије, односи на узлазној путањи appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »