Гојковић: Демократе да објасне шта су све урадили у Војводини до 2016. године

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изјавила је да је расправа о АП Војводини показала да у парламенту седе озбиљни посланици који аргументима сучељавају мишљења и додала да је сада био тренутак да у салу уђу сви посланици.

Гојковић је рекла да Србија не зна ништа о политичким ставовима ни по једном важном питању оних који делимично бојкотују скупштину.

И да им испунимо све услове, да дамо оставке, изађемо на изборе, ми ћемо опет да изађемо са програмом, а они који неће да дођу да дебатују излазе пред бираче са моторним тестерама и сценама из филма Скарфејс, рекла је Гојковић.

Како је рекла, није знала да грађанска опција воли фантоме и моторне тестере и навела да су недефинисани протестанти покушали у недељу да линчују председника.

Било шта да су урадили, избора би било и опет не би дошли на власт. Насиље то је једино што могу да препознам у програму, рекла је она.

Позвала је демократе да објасне шта су све урадили у Војводини до 2016. године, међутим, верује да ДС и утицајни твитераш Бојан Пајтић пате од амнезије и да јавности одговоре на питање где су наши новци, неће добити.

Она је захвалила посланицима који су приметили да се од 2012. године трећи пут већ расправља о предлозима који долазе од опозиције.

Увредио ме је наступ Зорана Живковића који је рекао да је дневни ред безвезе и да је седница сазвана само да се нешто дешава. Толико о некадашњем премијеру. Мени није свеједно то што је он рекао, каже Гојковић.

Упитала је и шта је важна политичка тема за Ђорђа Вукадиновића који је рекао да ће доћи у салу, иако бојкотује парламент, када се говори о озбиљним и важним темама.

Осврнула се и на оптужбе посланице ДС Александре Јерков да је Чанков предлог о финансирању АП Војводина плагијат, рекавши да познаје структуру ЛСВ и да сматра да је Јерков пре преписала од њих.

Као пример је навела Маринику Тепић која је сада у Савезу за Србију, а у скупштину је ушла као посланица Ненада Чанка и која је, каже, преотела предлог закона о играма на срећу од ЛСВ.

Верује да они који су гласали за ЛСВ ни у најлуђим сновима нису мислили да ће Мариника Тепић да стане иза Бошка Обрадовића, насилника са фашистичким идејама.

Она је казала и да они који бојкотују парламент могу да одговоре на питање које је Чанак постављао у кампању – где су наши новци, јер су, каже, сведоци, међутим, сматра да не знају шта да одговоре и да су зато побегли.

Она је на седници навела шта се све финансирало за време власти ДС и Бојана Пајтића у Покрајини и упитала шта је са новцем који је отишао преко Тесла банке.

Тесла банка је за мене нешто фасцинантно, а на то може само да одговори премијер АП Војводина и они који су морали да дају паре тамо, па да се онда то враћа поново. Ко зна шта је ту било, рекла је Гојковић.

Она је додала да је банка формирана за подстицање повратка прогнаних Срба из Хрватске.

Мислим да од својеврсне врсте амнезије пате утицајни твитераш Бојан Пајтић и ДС и ми не можемо да добијемо одговор, казала је она.

Каже да је Пајтић толико подстицао Србе да се врате у Хрватску да их је по последњем попису после оснивања банке било 20.000 мање.

Та банка је од оснивања пословала са губитком и кажу вероватно служила само за извлачење новца из Србије и онда су преусмеравали тамо где треба да иде, или приватно или у партијске џепове. Нисам полиција, нека каже неко други. Данас од ње нема ништа, рекла је Гојковић.

Истакла је и да се не зна ко је добио кредите преко Тесла банке.

Поменула је аферу депилација за средњошколце за коју су, тврди, ДС и Бојан Пајтић дали субвенцију фирми из Старе Пазове од преко 170.000 евра, затим субвенцију фирми са девичанских острва за сузбијање ларви комараца.

Толико о политици ДС Бојана Пајтића који је унаказио Војводину, истакла је Гојковић.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »