Душко Марковић: Евроатлантска и европска будућност Црне Горе ничим не могу бити угрожене

Председник Владе Душко Марковић у среду је на премијерском сату одговарао на питања посланика и то само оних из владајуће коалиције, јер однедавно комплетна опозиција бојкотује рад Скупштине Црне Горе. Актуелних протеста, теме која је последња дана незаобилазна, дотакли су се и на заседању одржаном у среду.

Премијер Марковић је, одговарајући на питање посланика Либералне партије, Андрије Поповића, казао да протести који се одржавају сваке суботе у Подгорици не представљају опасност по државу и њен политички систем.

Он је казао и да простора за незадовољство увек има, али да на протестима није видео да се исказује незадовољство на тему економског раста или социјалних питања.

Једино што помињу су оставке. Иако можемо наслутити намере и амбиције организатора протеста, опасности по државу и њен политички систем нема. Наша земља није Црна Гора из 1918. и 1998. То су биле другачије околности — казао је Марковић, додајући да верује да евроатлантска и европска будућност Црне Горе и њена независност ничим не могу бити угрожене. — Желим да верујем да то не желе ни демонстранти, желим да верујем да не желе рушити него градити, али нећемо дозволити стварање атмосфере преврата, а такав амбијент може довести до нежељених последица.

Премијер је поручио и да простора за побољшање стања у свим сегментима има, али да би дијалог требало да се води у институцијама које су у Црној Гори легитимне и функционалне.

Опозиционе партије је оптужио да прибегавају коришћењу грађанских протеста зарад остваривања својих циљева, поручио им да би требало да се сете грађана који су их бирали да буду у парламенту, те их позвао да у тој институцији иницирају проверу рада Владе.

ИЗГРАДЊА САОБРАЋАЈНИЦА

За деоницу ауто-пута Бар — Бољаре премијер је рекао да држава неће бити оштећена за иједан цент и додао да је цена градње деонице ауто-пута односно накнадних радова предвиђена уговором, као и десет одсто за накнаде и непредвиђене радове, што износи 81 милион евра.

Он је најавио да ће ауто-пут од Подгорице до Матешева биће отворен за саобраћај током наредне године.

ЈАЧА ПОЛИЦИЈА

Полиција је добила нови менаџмент јер сам сматрао да је морамо јачати и унети нову кадровску енергију — да снажније одговоримо нарастајућим амбицијама криминалних организација — поручио је Марковић и истакао да су расветљена убиства Милоша Шаковића и Радивоја Јовановића почињена у Подгорици, као и убиство Жељка Павкова у Бијелом Пољу.

http://www.novosti.rs

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »