Дачић разговарао са аргентинским замеником министра спољних послова

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, на маргинама Конференције Уједињених нација о сарадњи Југ-Југ која се одржава у Буенос Аиресу, сусрео се са аргентинским замеником министра спољних послова и вера Густавом Слаувиненом.

Том приликом су размењена мишљења о билатералним односима и мултилатералној сарадњи и констатовано да су наши политички односи у сталном успону.

Министар Дачић је истакао да поред изванредних политичких односа треба уложити додатне напоре за унапређење привредне сарадње. Саговорници су разменили информације о извозним капацитетима две државе, на састанку се разговарало се и о конкретним пројектима и скорој посети аргентинских привредника Србији.

Аргентински заменик министра је понудио размену искустава у областима безбедности хране и понудио трансфер пољопривредне технологије.

Министар Дачић захвалио је на аргентинској подршци ставовима Србије, коју аргентински представници пружају у међународним организацијама, истичући важност доследног поштовања територијалног интегритета и суверенитета како Србије, тако и Аргентине.
Заменик министра Слаувинен је, тим поводом, нагласио да Аргентина неће променити своју позицију о непризнавању једнострано проглашене независности Косова.

Такође, договорено да се настави са сарадњом у свим мултилатералним форумима.

Извор: МСП

фото:Танјуг

The post Дачић разговарао са аргентинским замеником министра спољних послова appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »