Весић: Претње су смисао Ђиласове политике

Члан Председништва СНС Горан Весић изјавио је да је захтев лидера СзС Драгана Ђиласа да се Жандармерија укине, опасан за Србију и да су претње смисао његовог бављења политиком.

Од како се вратио у политику, Ђилас би само да смењује, хапси, лустрира и отпушта, навео је Весић.

„Свеједно је Ђиласу да ли су његове жртве новинари, инспектори, грађани који не мисле као он или од пре два дана жандарми. Важно је да Ђилас одлучује о животу и смрти, јер то је његова патолошка жеља. Ђилас нема политички програм, нити политичких идеја. Смисао његовог бављења политиком стао је у претњу коју је упутио полицијском инспектору пре неки дан на улици – шта ћеш ти да радиш када ја дођем на власт!“, истиче Весић.

Весић подсећа да је Жандармерију основала Влада Србије којом је председавао Зоран Ђинђић, а за све ове године показала се као једна од најбољих наших јединица која чува безбедност Србије и обезбеђује сигурност грађана.

„Пошто Ђилас мрзи и Ђинђића који је против њега подносио кривичне пријаве, и Србију која гласа против њега на његовом удару се нашла Жандармерија. Јер Ђилас никада није ништа корисно и конструктивно предложио осим да некога обеси, ухапси, укине, забрани…“, истакао је Весић.

Весић је навео да после новинара који не извештавају како Ђилас жели, грађана који се на улици усуде да га нешто питају, полицијског инспектора, одборника Скупштине града Београда којима прети, „Ђилас се острвио на жандармерију, једну од најбољих једница коју има Србија“.

„Зато је Ђиласов захтев да се укине Жандармерија опасан за Србију. Али од Ђиласа не очекујем да предложи било шта добро за земљу. Па он је против тога да се српска застава вијори у Београду, па зашто би био за то да постоји српска жандармерија?“, указао је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »