Трамп и после банкрота добио милијарде долара кредита?

Немачка Дојче банка је позајмила више од две милијарде долара Доналду Трампу пре него је постао председник САД, упркос бројним сигналима који су указивали да је Трамп у проблемима, пише «Њујорк тајмс».

Тај лист је интервјуисао више од 20 бивших и садашњих руководилаца и чланова управног одбора Дојче банке како би омогућио бољи увид у историју Трамповог односа са немачким кредитором, и да би открио начин на који је Трамп скоро две деценије успевао да обезбеди финансирање од те немачке банке упркос његовим банкротима, док су га, истовремено, други кредитори сматрали ризичним клијентом, преноси CNBC.

Извештај «Њујорк тајмса» објављен је непосредно након што су два највећа немачка кредитора, Дојче банка и Комерцбанка, потврдила да су у преговорима о спајању, што је допринело скоку њихових акција.

Према писању NYT, Трамп је, у појединим приликама, преувеличавао своје богатство, а банкарима је обећавао да ће их наградити бесплатним викендом у његовом приватном клубу у Палм Бичу на Флориди како би добио кредите.

Током година, Трамп је користио кредите добијене од Дојче банке за изградњу небодера и других луксузних некретнина, извештава NYT.

За немачку банку, однос са Трампом био је кључан у креирању њеног инвестиционо-банкарског пословања, наводи се у извештају.

Дојче банка, «Организација Трамп» и Бела кућа нису желели да коментаришу извештај NYT-а, наводи CNBC, и подсећа да се Трампов однос са Дојче банком недавно нашао под лупом у САД.

Наиме, Канцеларија државног тужиоца у Њујорку, Комитет за обавештајну контролу и Комитет за финансијске услуге у Конгресу, разматрали су финансијске везе председника са том немачком банком, додаје CNBC.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »