Списак америчких савезника се смањује напорима Вашингтона

Омиљена тактика руководства САД да прете последицама партнерским земљама, чим договоре неки трговински споразум са Русијом, може довести до тога да Вашингтон изгуби још једног савезника, изузетно важног, пише Марко Мајер за Контра Магазин у чланку посвећеном уговору Египта с Русијом за снабдевање борбеним авионима Су-35 и каснијим огорчењем америчке администрације.

Према аутору чланка, Вашингтон генерално не пропушта ни једну прилику да прекори своје партнере уколико склапају уговоре са руском страном. Дакле, поред Турске и Индије, сада је на овој листи и Египат, који је одлучио да прошири флоту војних авиона за неколико десетина Су-35.

Мајер је подсетио да је Москва једном била у интеракцији са снагама које су подржавале бившег египатског председника Хоснија Мубарака, покушавајући да спасе земљу од Мухамеда Мурсија, једног од припадника терористичке организације Муслиманског братства, који је дошао на власт након арапског пролећа и уз подршку САД.

И сада, Вашингтон покушава да изврши притисак на Каиро, оптужујући га за кршење антируских санкција и претећи последицама, наставља аутор, наглашавајући да ће такве методе америчког вођства само гурнути Египат према Русији, а Сједињене Државе ће изгубити још једну геополитички важну земљу у региону.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »