Немачки политичар упозорио: Берлин треба да опомене Ђукановића

Известилац за источно-европску политику немачке странке «Зелени» Мануел Сарацин, изјавио је да је «више етикета, него реалност» да је Црна Гора лидер међу кандидатима за Европску унију и да Берлин «мора опоменути» црногорског председника Мила Ђукановића, пишу подгоричке «Вијести».

 

«Црна Гора је део европске фамилије и треба да буде члан ЕУ, чим буду испуњени приступни критеријуми. Али у овом моменту прогласити Црну Гору за ‘лидера’ међу кандидатима за чланство у ЕУ је више етикета него реалност. Пре свега на пољу корупције и организованог криминала остаје пуно тога да се уради. И ситуација у којој се налазе критички новинари и новинарке је и даље алармантна. Појачавају се напади, а правосудно гоњење починилаца остаје недовољно», рекао је Сарацин, који је посланик у Бундестагу.

Он је додао да је нетранспарентна распродаја важних заштићених природних ресурса, а све зарад задовољавања појединачних профитних интереса, такође знак да се фундаментални европски стандарди не поштују.

Сарацин је посебно нагласио да немачка влада «мора опоменути Мила Ђукановића због даљих реформи, преноси Танјуг.

«Ми ‘Зелени’ ћемо и даље подржавати Црну Гору на путу ка ЕУ. То смо пре свега обавезни према свима онима који се већ данас залажу за европске вредности, за демократију, правну државу, људска права, слободу штампе и заштиту природне средине», рекао је Сараци, преносе «Вијести».

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »