Александар Антић са делегацијом Министарства енергетике и природних ресурса Републике Турске

Министар рударства и енергетике Александар Антић састао се са делегацијом Министарства енергетике и природних ресурса Републике Турске и представницима енергетских компанија ове земље, које је предводио амбасадор Републике Турске у Београду, Танџу Билгич.

На састанку је изражена спремност за конкретизацију сарадње у области  електроенергетике и дистрибуције гаса. Разговарало се и о сарадњи у оквиру преносних система електро-мреже, кроз Центар за координацију сигурности, за који је турском  „ТЕИАС“-у, компанија „Електромрежа Србије“ упутила позив за учешће, а што би у великој мери допринело укупној сигурности преносних система електро-мреже у целом региону Балкана.

Одржани састанак значајан је и зато што су били присутни и представници водећих енергетских компанија две земље, који су изразили интерес за јачање партнерских односа, успостављање сарадње, и реализацију будућих заједничких пројеката.

Министар Антић оценио је да су укупни односи Србије и Турске на високом нивоу, имајући у виду јако партнерство и лично пријатељство председника Александра Вучића и Реџепа Тајипа Ердогана, које у великој мери доприноси, како привредној сарадњи, тако и укупној политичкој стабилности. Он је, такође подвукао да очекује да ће експерти два министарства и компанија наставити са изналажењем модалитета сарадње, како би приликом наредног сусрета двојица председника могла да разговарају о конкретним резултатима у области енергетике.

Састанку су, са српске стране, присуствовали државни секретар у Министарству рударства и енергетике, Мирјана Филиповић, помоћник министра проф.др Милош Бањац, директор “Србијагаса” Душан Бајатовић, директорка компаније  “Електромрежа Србије” Јелена Матејић, Бојан Атлагић, директор Електродистибуције Србије, као и представници ЈП “Електропривреде Србије”.

Турску делегацију су, поред амбасадора, представљали чланови Министарства енергетике и природних ресурса, на челу с генералним директором за међународне пројекте, Сафом Услуом, представници нафтне компаније БОТАС, истанбулске компаније за дистрибуцију гаса – ИГДАС и компаније за пренос електричне енергије ТЕИАС.  

Извор: Министарство рударства и енергетике

The post Александар Антић са делегацијом Министарства енергетике и природних ресурса Републике Турске appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »