Весић: Тужба за накнаду штете против организатора нереда

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да „градске службе и јавна предузећа завршавају попис штете која је нанета на јавној инфраструктури Града током последњих нереда како би против организатора била поднета тужба за накнаду штете која је причињена граду Београду“.

„Надлежни градски секретаријати и јавна предузећа пописују штету која је нанета јавној инфраструктури како лепљењем налепница на саобраћајним знаковима, семафорима, туристичким тотемима као и на фасадама, уништавањем табли за паркирање, рушењем заштитних ограда како последња два дана тако и неколико недеља уназад“, рекао је Весић.

Весић је додао да је „обавеза Града Београда да поправи и очисти све што ови хулигани униште“.

„Како чишћење и поправка коштају и плаћају се из буџета, није нормално да сви грађани Београда плаћају поправку онога што униште Бошко Обрадовић, Драган Ђилас или Јелена Анасоновић. Зато ће Град Београд све трошкове које је имао да поправи и очисти оно што су ови хулигани уништили лепо да фактурише њима, па да они плате штету коју су направили“, рекао је Весић.

Објаснио је да ће „Градско јавно правобранилаштво поднети тужбе за накнаду штете против лица која су се у складу са законом декларисала као организатори протеста“.

„Према закону, званични организатори јавног скупа одговарају за штету која настане током одржавања тог догађаја, тако да ће Ђиласова марионета Анасоновић заједно с другим организаторима лепо да плати штету која је настала током одржавања протеста који је формално организовала. То је поштено, мада би било фер да сву штету плати прави организатор свих протеста и нереда у Београду Драган Ђилас“, поручио је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Весић је додао да ова тужба нема никакве везе с правом грађана да протестују, мирно и у складу са законом.

„То што је Србија омогућила свакоме да протестује не даје онима који организују протесте право да уништавају јавну имовину која припада свим грађанима, па и њима“, рекао је заменик градоначелника Београда.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »