Унук Примакова данас у Србији: «Руска хуманитарна мисија» шаље помоћ Србима на Космету

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић разговарао је са депутатом Државне думе Руске Федерације Јевгенијем Примаковим, који је и на челу Управног одбора „Руске хуманитарне мисије“.

Председник Националног савета Николић захвалио је на константној подршци Русије која се сада на Косову и Метохији проширује и на хуманитарну област. Током разговора са депутатом Државне думе Руске Федерације, председник Националног савета Николић истакао је да су руске инвестиције и компаније добродошле у Србију, као и да ће Национални савет пружити подршку новим руским пројектима. Председник Националног савета Николић изразио је и очекивање да ће Србија и Русија додатно оснажити билатералне односе на свим пољима у области привреде, посебно пољопривреде.

Депутат Државне думе Примаков изразио је велико задовољство сусретом са председником Националног савета Николићем, истакавши да му је посета Београду посебно емотивна због чињенице да је у време бомбардовања његов деда Јевгениј Примаков био на функцији председника Владе Руске Федерације.

Јевгениј Примаков борави у Србији поводом обележавања годишњице од НАТО бомбардовања, и тим поводом учествује на коференцији „Двадесет година од бомбардовања Југославије – поуке за европску безбедност у 21.веку“. Примаков је изразио уверење да ће сарадња две пријатељске земље бити још динамичнија у будућности.

„Руска хуманитарна мисија усмерена је на обезбеђивање хуманитарне помоћи на Косову и Метохији, и у наредном периоду планира да упути хуманитарну помоћ српском народу на Косову и Метохији“, истакао је Јевгениј Примаков.

Национални савет за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »