Одлуку о уједињењу Крима са Русијом позитивно оцењује 88% Руса

Већина Руса — 88% — позитивно оцењује одлуку о поновном уједињењу Крима са Русијом, док се живот побољшао након тога у 18% испитаника у земљи. То је наведено у резултатима истраживања, који су објављени у понедељак на сајту Све-руског центра за истраживање јавног мњења.

People pass a mural showing a map of Crimea in the Russian national colours on a street in Moscow March 25, 2014. NATO’s top military commander said on Sunday Russia had built up a «very sizeable» force on its border with Ukraine and Moscow may have a region in another ex-Soviet republic, Moldova, in its sights after annexing Crimea. The map shows the location of the city Sevastopol. REUTERS/Artur Bainozarov (RUSSIA — Tags: POLITICS CIVIL UNREST TPX IMAGES OF THE DAY) — RTR3IH3Z

„Већина испитаника (88%) позитивно оцењује поновно уједињење Крима са Русијом (94% међу људима старијим од 60 година)“, наводи се у извештају.

Прес служба наводи да испитаници најчешће као разлог наводе могућност посете полуострву без преласка границе.

Три четвртине (73%) Руса верује да се Крим почео успешније развијати када је постао део Руске Федерације, а не када је био део Украјине.

Иницијатива Све-руске енкете «ВЦИОМ-Спутник» спроведена је 12. марта 2019. године. У анкети су учествовали Руси старији од 18 година.

Метода анкете је телефонски интервју заснован на стратификованом двобазном насумичном узорку фиксног и мобилног броја од 1,6 хиљада испитаника. Узорак се заснива на потпуној листи телефонских бројева укључених на територији Руске Федерације. Подаци су пондерисани вероватноћом селекције и социо-демографским параметрима. За овај узорак, максимална величина грешке са вероватноћом од 95% не прелази 2,5%.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »