Ирански политичар о пропалој завери Израела и САД против Сирије

Дуги низ година, Вашингтон и Тел Авив су направили велики план, који је имао за циљ дестабилизацију Сирије, међутим, и планери и спонзори нису успели.

То је изјавио бивши секретар Врховног савета за националну сигурност Ирана, а сада представник ајатолаха Хаменеи у већу Али Ларијани у коментару за ирански телевизијски канал Ал-Алам.

Према његовим речима, уротници су се надали да ће оружани сукоб створити «велики проблем» у регији Блиског истока. Ово усклађивање требало је да помогне «израелској окупационој структури да преузме ресурсе».

“Међутим, стратегија завере није успела. Сирија је остала постојана и сада обнавља своју улогу “, нагласио је ирански политичар, додајући да су Сједињене Државе» разочаране, јер земље [Блиског истока] више не показују поверење у њих. «

Сетите се да су након избијања оружаног сукоба у Сирији америчке трупе илегално стациониране на територији САР-а и да и даље постоје до сада. Окупирана земља америчких оружаних снага једна је од последњих упоришта милитаната у Сирији. Осим тога, ту се налази и  избјеглички камп Рукбан, где Сједињене Државе насилно држе сиријске досељенике.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »