Гојковић: СзС наставља са политиком насиља

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић најоштрије је осудила насиље које промовише Савез за Србију на челу са Драганом Ђиласом и Бошком Обрадовићем, који су након јучерашњег вандалског упада у Радио телевизију Србије, данас наставили са политиком насиља и нападом и на припаднике МУП-а.

„Фашистичким методама, нападом на медије и легитимне институције, желе да изазову хаос на улицама, а таквој ескалацији прибегавају очигледно свесни да губе подршку и оних грађана који су учествовали у протестима“, рекла је Гојковић.

Они, који заговарају политику вешала и тестера и који су опљачкали државу и сада очигледно желе да се врате на власт насилним методама, мимо изборне воље грађана, морају да знају да не могу овако уплашити легално и легитимно изабраног председника Србије Александра Вучића, који је добио огромну подршку грађана и спречити га да обавља свој посао на изградњи пристојне и модерне Србије у интересу грађана, рекла је она.

Чињеница да насиље изазивају посебно на данашњи дан, када се обележава 15 година од страшног погрома Срба на Косову и Метохији и у време када се Србија бори да одбрани интересе државе и Срба на Косову и Метохији, истакла је Гојковић, говори да они раде у неким својим личним интересима, а супротно интересима грађана и државе Србије.

Председница скупштине позвала је све надлежне органе да процесуирају и у складу са законом санкционишу све оне који су напали припаднке МУП-а и спроводили насиље и током упада на РТС и испред Председништва Србије.

Србија је демократска држава, где су мирни протести грађана дозвољени, али насиље се не сме толерисати и надлежни органи ће заштитити правни поредак земље, закључила је Гојковић.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »