Вучић: Никад више нећемо дозволити прогон Срба на КиМ

Уочи 15. годишњице погрома над Србима на КиМ, председник Александар Вучић је поручио да Београд тако нешто више никада неће дозволити.

Александар Вучић(фото:Лола Ђорђевић)

«Данас, уочи 17. марта кажем вам да никада нећемо више дозволити да се понови 17. март 2004. године, када су рушили крстове, цркве, манастире, прогонили наше људе. Нећемо никада више дозволити да прогоне Србе», поручио је Вучић на централном скупу у Бору у оквиру посете истоименом округу.

Поновио је да је, уз демографију, Косово и Метохија питање којега највише брине, јер у Приштини «имамо посла са неодговорним људима, који су замислили да могу да раде против Србије шта хоће, да Србија погне главу, а ми да вичемо како нам је лепо».

«Нисмо спремни на то!», поручује Вучић.

Србија је, каже, спремна на компромисе и разговоре.

«Никада нећемо прихватити да унизе Србију, да узму све, да Србија не добије ништа, да Србима чине све, а да се правимо да то не видимо, као што је руководство радило до 2012. године», истакао је Вучић.

Вучић је рекао да ће Србија тражити очување мира, стабилности, да ће се борити за свој народ, да чува своје интересе, али да то што смо рационални не значи и да смо слаби.

«Ми своју снагу не желимо да показујемо, али ћемо умети да заштитимо наш народ. Поручио бих Србима на КиМ да се осећају безбедно од Лепосавића до Штрпца. Где год да покушају да изврше погром имаћемо довољно снаге да наш народ заштитимо и сачувамо», нагласио је он.

Вучић се осврнуо и на јучерашњи «стравичан покољ» на Новом Зеланду, приметивши да су комшије из региона једва дочекале да оптужују Србе.

«Једва су чекали, без имало одговроности, на различите начине пребацујући све на Србе, да од Србије направе мету. Има наших људи који су чинили лоше, али цар Лазар и Милош ОбилићСа Циђином загарантована будућност Бора нису били хулигани и убице, то су били борци за слободу, који су бранили своју отаџбину. Немојте њих да поредите са лудацима и психопатама», рекао је он.

Како каже, реакције из региона су показале колико «добро» нам желе из околине.

«Ми вама желимо све најбоље и никада нећемо да призивамо несрећу вама и вашем становништву. Али исто тако поручујем земљама у региону ма колико да се надали слабој Србији, а неки од вас желе малу и неуспешну Србију, мој одговор је Србија ће бити успешнија, снажнија, економски јача и богатија», нагласио је председник.

То не може нико да спречи, па чак ни оваквом прљавом пропагандом којом смо суочени протеклих дана, закључио је Вучић.

 

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »