Стефановић: Лидери СзС да прекину са насиљем и са претњама новинарима

Министар полиције Небојша Стефановић изјавио је да се вечерашњи протест у Београду прелио у насиље и да ће свако ко је насилно ушао у РТС, чинио насиље и кршио закон одговарати.

Стефановић је позвао све оне који су ушли у РТС да се мирно разиђу и да прекину са сваким видом насиља или кршења закона, те поручио да ће држава брзо да поврати јавни ред и мир и да ће заштитити све који раде на РТС, рекао је Стефановић на ванредној прес конференцији, након што је део демонстраната са Бошком Обрадовићем вечерас упао у РТС.

Њима су се потом придружили и Драган Ђилас, Зоран Лутовац…

„Очигледно је да су данашњи скуп Савеза за Србију, на коме се окупило око 1.400 људи и приметна тенденција опадања броја људи сваке недеље, изазвали нервозу код лидера СзС и прелила се у једину ствар за коју смо молили да не сме да се догоди – у насиље. Насиље се догодило, у тешком, лошем облику“, рекао је Стефановић.

Како је рекао, лидери СзС су водећи присталице, демолирали улаз РТС, приземље, ушли у зграду, претили новинарима, примењивали насиље.

„Нажалост, ово је преузело облик који никада није смело“, рекао је Стефановић.

Министар је истакао да је свако окупљање дозвољено, али да никада не сме да се догађаја окупљање уз застрашивање, претње, ломљење, нападе на новинаре…

Поручио је да ће држава морати да одговори и свако ко је био у РТС незаконито, чинио насиље, прекршајно или кривично ће одговарати.

„Они који се иначе диче македонским сценаријом, сада упадај у РТС, позивају људе на насиље, на кршење закона и на наставак насиља према новинарима“, рекао је Стефановић.

„Нажалост, оно на шта смо упозоравали када је било насиља над женама и различитих облика насиља у парламенту, вербални позиви на вешања, стрељања, линч сваке врсте… нису стали са тим и то се вечерас прелило у недопустиво физичко насиље“, рекао је Стефановић.

Стефановић је рекао да је очигледно да део опозиције, када нема аргумената, програма и када их народ не подржава, прибегава насиљу.

„Ово шаље веома лошу слику“, рекао је Стефановић.

Како је рекао, када је Ђилас зарађивао огроман новац преко РТС тада је био изгледа добар, док вечерас РТС није добар ни Ђиласу ни Обрадовићу ни Јеремићу ни било ком лидеру Савеза за Србију и људима који су ушли у РТС.

„Хоћу да их позовем да на најмирнији начин напусте зграду РТС и престану са кршењем закона и да повратимо мирно јавни ред и мир и заштитимо новинаре РТС од било каквог насиља“, поручио је Стефановић.

Истакао је да ће се МУП потрудити да заштити све новинаре РТС-а од било ког насиља.

„Ова порука је важна и то држава хитно мора да успостави и позивам лидере Саваза за Србију да прекину са насиљем и са претњама новинарима“, навео је министар.

Поручио је да Србија мора да буде земља у којој се извештава без страха и држава је реаговала увек у свакој ситуацији и када је неко и смс поруку добијао као претњу.

„Да упаднете у тв, да уништавате имовину и демолирате и претите јер вам се не свиђа уређивачка политика, не бих како би то назвао, али оваква врста прогањања људи са другачијим мишљењем, није јако дуго виђена у Србији и надам се да је могуће вечерас да повратимо јавни ред и мир РТС због безбедности грађана Србије и новинара и свих запослених, који нису криви ни за шта, да неко хоће да их линчује јер им се не свиђа шта они раде“.

Истакао је да ће држава повратити јавни ред и мир и заштитити све који раде у РТС-у.

 

 

 

Извор: Танјуг/РТС


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »