Хаос у Београду: Сукоб полиције и демонстраната у згради РТС (фото,видео)

Учесници протеста «Један од пет милиона», предвођени лидерима опозиције, упали су у зграду Радио-телевизије Србије захтевајући уживо укључење у програм. Након вишесатних преговора, они су, уз инсистирање Жандармерије, напустили зграду РТС-а. Министар полиције Небојша Стефановић поручује да ће сви који су извршили упад одговарати пред законом. Протести и у другим градовима Србије. 

22.50 – На другој ванредној конференцији за медије министар Стефановић рекао је да је полиција на миран, озбиљан начин, поштујући закон, успоставила ред и мир и заштитила све које раде на РТС-у. Ухапшена једна особа која је напала полицајца, додаје Стефановић.

22.35 – Председник Србије Александар Вучић сутра ће се у 12 часова обратити јавности.

22.25 – Испред улаза у РТС са паркинга у Абердаревој ситуација је напета. Грађани насрћу на врата и покушавају да уђу.

22.15 – Жандармерија је потиснула демонстранте и представнике опозиције из просторија Јавног сервиса. Испред зграде РТС-а у Абердаревој ситуација је напета.

22.05 – Mинистар полиције одржаће још једну конференцију за медије у 22.45.

22.00 – Демонстранти преговарају са Жандармеријом и ситуација је повремено напета. Неки демонстранти напустили су зграду РТС-а.

21.50 – Бошко Обрадовић, као и демонстранти, одбијају да напусте зграду РТС-а. Неколико кордона припадника Жандармерије на ходницима.

21.45 – Испред зграде РТС-а у Абердаревој улици налазе се грађани који подржавају демонстранте.

21.40 – Удружење новинара Србије тражи од лидера опозиције и демонстраната да мирно напусте зграду РТС-а.

21.30 – У згради Радио-телевизије Србије неколико кордона полиције. Демонстранти су и даље ходницима, захтевају укључење уживо у програму.

21.15 – Министар полиције Небојша Стефановић рекао је на ванредној конференцији за медије да ће свако ко се послужио насиљем приликом упада демoнстранта у РТС одговарати пред законом прекршајно и кривично.

21.00 – Министарство културе позива демонстранте да напусте зграду РТС-а. Поручују да упад у зграду РТС-а представља прелазак оне деликатне линије која друштво дели од анархије и безакоња.

20.50 – Очекује се обраћање министра полиције Небојше Стефановића.

20.30 – Сви улази у РТС су блокирани. Присутни припадници Жандармерије.

Учесници протеста «Један од пет милиона» ушли су у зграду Јавног сервиса, предвођени лидером покрета Двери Бошком Обрадовићем. Присутни су и лидер Демократске стране Зоран Лутовац и један од челника Савеза за Србију Драган Ђилас.

РТС

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »