Ђурић: Тачи звецка оружјем, бранићемо Србе на КиМ

Све смо сигурнији да Тачи, Весељи и садашње власти у Приштини стоје директно иза убиства Оливера Ивановића и очекујем да ће наши истражни органи ускоро бити у прилици да пруже више података о овом случају, јер то је нешто што цео свет треба да зна, навео је Марко Ђурић, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

Марко Ђурић (фото: Лола Ђорђевић)

Марко Ђурић наводи да у Приштини, уместо звецкања оружјем, треба да почну да размишљају о припреми одговора за правосудне органе.

«Србија никоме не прети и, за разлику од Приштине, поштује све своје грађане, а Срби на Косову и Метохији свакако не треба да брину због Тачијевог звецкања оружјем, јер наша држава ће се на одговоран начин старати о њиховој будућности и безбедности», наводи Ђурић, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Ђурић наводи да Хашим Тачи глуми да жели да дође до наставка дијалога Београда и Приштине.

«Тачијева пушка је празна, баш као што је лажна и прозирна његова глума жеље за наставком дијалога са Београдом, која траје једва колико и састанци са страним представницима», наводи директор Канцеларије за КиМ.

Додаје да су приштинске претње – право лице њихове политике.

«Дуге цеви, притисци, антцивилизацијске таксе, стотине напада на Србе без казне, то је њихова политика – политика прошлости», истиче Ђурић.

Додаје да ће, насупрот томе, Србија наставити да се бори за будућност свих грађана, укључујући и грађане на Косову и Метохији, без обзира на пребивалиште, веру и националност.

«Борићемо се и за будућност и бољи живот наших грађана Албанаца у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа, који никада у централној Србији неће бити непожељни и дискриминисани онако како су непожељни и дискриминисани Срби на Косову и Метохији од стране приштинског режима», поручио је директор Канцеларије за КиМ.

РТС

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »