Заев: Северна Македонија и Албанија — пријатељи и партнери

Македонски премијер Зоран Заев рекао је у разговору са албанским министром за Европу и спољне послове Гентом Цакајем да Северна Македонија и Албанија имају бројне заједничке интересе, који представљају озбиљан капитал за изградњу дугорочних пријатељских односа путем пројеката од посебног интереса за грађане обе земље, преноси македонска телевизија а1 на свом сајту.

Током пријема албанске делегације Заев је рекао да Северна Македонија и Албанија гаје срдачно пријатељство, без отворених питања, а захвалио се Тирани за ратификацију Протокола о учлањењу Северне Македоније у НАТО.

Заев и Цакај су посебно указали на потребу инфраструктурног повезивања, које ове године треба да добије нову динамику са отпочињањем изградње железничке линије од Кичева до Лина у суседној Албанији, као и са окончањем дела аутопута Кичево-Охрид, који се повезује македонско-албанским граничним прелазом Кјафасан.

Албански министар се захвалио Скопљу на одличним односима са албанском владом и премијером Едијом Рамом.

Како је рекао албански министар, влада у Тирани завршава административне процедуре за почетак рада Културног центра Северне Македоније у Тирани, као и да су у току разговори о отварању Културног центра Албаније у Скопљу.

Цакај је такође пренео позив премијера Раме Заеву за посету Тирани, а премијер Македоније прихватио, преноси Танјуг.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »