Вулин са марша у Нишу: Војска још једном показала високу спремност

Припадници Трећег батаљона Војне полиције, у оквиру редовних планираних активности, извели су данас у поподневним и вечерњим часовима кондициони марш у дужини од 20 километара у рејону града Ниша, у коме је учествовао и министар одбране Александар Вулин.
фото :МО
Марш је био прилика да се у изазовним временским условима провери ниво оспособљености припадника Војне полиције, а уз поштовање свих кондиционих норми у Војсци Србије, саопштило је Министарство одбране.

Марш је реализован у прописаном времену које износи пет километара на час током комплетне стазе. По изласку из нишке касарне «Књаз Михаило“, припадници Трећег батаљона Војне полиције марширали су сложеном стазом — кроз урбану и ненасељену средину.

Обраћајући се припадницима Војне полиције након марша, министар Вулин изразио је задовољство што су они још једном показали колико су спремни и колико на њих Србија може да рачуна, наводи се у саопштењу.

«Докле је год Војска Србије спремна, опремљена и мотивисана мир је ту. Јака војска је најбољи гарант мира. Препознајући то држава чини све како би побољшала материјални положај припадника Војске Србије и учинила је модернијом и опремљенијом по питању наоружања и војне опреме», рекао је Вулин који је оценио данашњи марш врлодобром оценом и захвалио припадницима Трећег батаљона Војне полиције на раду, стрпљењу и упорности.

фото :МО
Према речима команданта Трећег батаљона Војне полиције мајора Стевана Вучића, данашњи кондициони марш је планска активност која се периодично реализује.

«Циљ ове активности је подизање физичке кондиције припадника батаљона и припрема за реализацију наменских задатака. Марш је реализован на непознатом терену уз тактичку претпоставку и то делом на асфалту, а делом колским путем. Данас је са нама маршевао и министар одбране Александар Вулин свих 20 километара што нам је представљало посебну част и задовољство јер је имао прилику да види како војни полицајци извршавају задатке на терену у реалним условима», рекао је мајор Вучић и истакао да је задовољан реализацијом марша, залагањем свих припадника и постигнутим резултатима.

фото :МО
Он је нагласио да ће се с реализацијом оваквих активности наставити и у будућности како би батаљон био припремљен и способан за извршавање свих наменских задатака који се пред њега постављају.

Након доласка на завршну тачку марша, припадници Војне полиције су се борбеним оклопним возилима вратили у матичну касарну.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »