Вучић: Имамо више него довољно снага да интервенишемо

Наше снаге су несразмерно снажне у односу на потребу да спрече сваку могућност да било ко изврши некакав напад или акцију против државе Србије, чак и против нашег становништва које не живи само са ове стране административне линије, поручио је данас председник Србије Александар Вучић.

Александар Вучић и Марко Ђурић на конференцији за новинаре(Фото: Лола Ђорђевић)

„Толико су надмоћне, уверљиве и убедљиве у сваком смислу, професионално и по бројности“, нагласио је председник и додао да их има више него довољно у појасу према административној линији, да могу да интервенишу у сваком тренутку.

Вучић је у Лебану, одговарајући на питање новинара како спречити упад Албанаца, попут недавног у два куршумлијска села, рекао да мисли да је реакција после тог догађаја била претерана.

Говоримо, истакао је, о лоповима који су ушли да краду по празним кућама.

„Као што кажу млади, типовали су куће, знали су да су празне и ушли су да краду и то је све“, објаснио је он.

Вучић је рекао да треба да се уради пут преко Радан планине, како би се повећао број српског становништва у појасу према административној линији, јер тамо живе готово само Албанци.

„Што се наших снага тиче, оне су много више него довољно заступљене да интервенишу у сваком тренутку. Несразмерно су велике у односу на потребу. Људи не треба да брину“, подвукао је он.

Казао је да се лоповлук дешава свугде и да Срби Србима пљачкају златаре, куће.

„Што се тиче албанско-српског односа, нема потребе за бригу“, нагласио је он.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »