Вучић: Гарантујем да нико неће унизити Србију и отерати Србе

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас, у вези ситуације на Косову и Метохији, да може да гарантује да нико неће унизити Србију, нити отерати или побити Србе.

Вучић је, упитан шта очекује да се деси након 45 дана, колико је замолио Србе на Косову и Метохији да сачекају док о Косову разговара са светским лидерима, казао да не зна шта ће се десити. Поновио је да је за њега био изненађење захтев Срба са Косова и Метохије да напусте све институције у покрајини.

“Надам се да се ствари неће кретати у горем смеру. Желим да доведем једног од највећих инвеститора, и не желим да нечија неодговорност то поквари“, објаснио је он.

Вучић је казао да он није тај који се јуначи, који ће да добија политичке поене вређањем Пацолија, Харадинаја или Тачија, али да може да гарантује да нико неће унизити Србију, отерати или побити Србе. Упитан да прокоментарише отворено писмо које му је упутио Беџет Пацоли Вучић је рекао да многа писма добија, али да би радије читао она које добио данас током посете Јабланичком округу.

“Политичарима не одговарам на писма, народу покушавам да дам одговор“, казао је он.

 

Медвеђа је Србија

Председник Александар Вучић изјавио је да у Медвеђу данас иде да одагна страховања људи због претњи из Приштине и да им поручи да Србија улаже и да ће улагати у тај део земље.

„Идем због празних прича како ће Медвеђа да припадне некој другој држави, да бих људима рекао – мирно спавајте. Држава ту улаже, ово је ваша и наша земља. Била је и остаће“, поручио је Вучић.

У том контексту најавио је да ће се разговарати са кинеским Зиђином да преузму рудник „Леце“, код Медвеђе, што би, како је истакао, довело до процвата целог региона.

„Да се бавимо развојем земље, а не да сваки дан, захваљујући празним причама – јер имате неодговорне политичаре, као и неодговорне људе по друштвеним мрежама, који измишљају шта стигну, морате да се бавите глупостима, уместо да се бавите реалним послом и проблемима људи“, рекао је Вучић.

Истакао је да се у Медвеђи ради на обнови школе, као и да ће бити урађени сви јавни објекти.

 

 

 

извор: Танјуг/Прва тв


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »