(ВИДЕО) Њу Делхи представио доказ да је Ф-16 учествовао у нападу на Индију

Индија је представила делове ракете класе „ваздух-ваздух“ AMРAAM америчке производње, које користе пакистански авиони Ф-16. Како је саопштено не конференцији за штампу, ти фрагменти показују учешће пакистанске авијације у јучерашњем нападу на Индију.„Ми имамо довољно доказа да је Ф-16 коришћен у тој мисији. Делови ракете класе „ваздух-ваздух“ AMРAAM, које користе пакистански Ф-16, откривене су источно од Раџаурија (град у држави Џаму у Кашмиру) на индијској територији“, рекао је он.

Фрагменти ракете су били показани новинарима.

„Чињеница је чињеница — пакистански Ф-16 је оборио наш ловац МиГ-21“, додао је представник Ратног ваздухопловства Индије.

У среду је Министарство спољних послова Индије саопштило да је пакистански авион оборен у ваздушном инциденту изнад спорног Кашмирског региона и додао да је и Индија изгубила један МиГ-21. Пакистанска војска је изјавила да је оборила два индијска војна авиона који су пресекли такозвану линију контроле, која раздваја делове Џамуа и Кашмира који контролишу Индија и Пакистан. Један повређени пилот је одведен у болницу, где му је указана неопходна медицинска помоћ, док се други пилот налази у притвору, додала је пакистанска војска.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »