Украјина одустала од овогодишњег Евросонга (ВИДЕО)Украјинска национална телевизија је саопштила да неће учествовати на овогодишњем такмичењу за Песму Евровизије у Тел Авиву, пошто певачица која је изабрана да представља земљу није прихватила њихове услове.

Певачица Марув, која је са песмом «Сајрен сонг» освојила прво место на националном такмичењу, није прихватила услове украјинске националне телевизије који су укључивали и тромесечну забрану одржавања концерата у Русији.

Други извођачи који су учествовали у надметању за овогодишње такмичење у Тел Авиву такође су одбили да прихвате овакве услове.

«Национална јавна радио-телевизија Украјине одбија да учествује на Еуросонгу’ 2019. године» — наводи се у саопштењу објављеном у среду, 27. фебруара.

Наведено је и да је процес селекције открио «системски проблем» у украјинској музици, пошто уметници имају пословне везе са «агресорском државом».

Украјина је направила инцидент и 2017. године, када је била домаћин такмичења за Песму Евровизије“ одбивши да дозволи улазак представнице Русије зато што је наступала на Криму.

Иначе, Украјина је била домаћин 2017. године, јер је победила на европском такмичењу у Шведској баладом о совјетској депортацији татарског становништва Крима у доба Стаљинове владавине.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »