Сусрет Трампа и Кима: Опонашали један другом покрете, а позадини нешто сасвим другачије (ВИДЕО)

Стручњаци за говор тела оценили су да су председник САД Доналд Трамп и лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун уложили велики напор да покажу да се слажу на састанку у Ханоју.

Обојица су се трудили да покажу да им се однос побољшао од последњег састанка, што се видело по томе што су опонашали покрете један другог, изјавио је стручњак за говор тела Ален Пис, преноси Ројтерс.Експерти кажу да је ова размена гестова у супротности са говором тела на историјском првом састанку двојице лидера, у Сингапуру пре осам месеци, када су обојица покушавали да оставе утисак «алфа мужјака».

Након тог састанка, Трамп је изјавио да су се њих двојица «заљубили један у другог», што је велика разлика у односу на његове изјаве из 2017.

Тада је рекао да је Ким «мали човек-ракета» и «болесно штене», а Ким је њега назвао «сенилним старцем». Трамп има 72 године и више је него двоструко старији од Кима који има 35.

Ким и Трамп су пришли један другом хитро и са испруженим рукама, што указује на фамилијарност, док је на претходном сусрету било више оклевања са Кимове стране.

Када су сели, оцењују стручњаци, било је знакова напетости — Трамп је седео у својој традиционалној, доминатној пози, док је Ким држао руке на коленима, што указује на фрустрацију и самоконтролу.

«Обојица су се смејала само када се то од њих очекивало, и онако како су вежбали» рекао је Ким Јунг-хи, директор корејске лабораторије за говор тела, који сматра да су председници «изводили тачку».Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »