САД: Уклоњен «основни симбол» Трампове владавине

Девет месеци након што је Доналд Трамп преузео место председника Сједињених Држава, у Калифорнији, близу Сан Диега, подигнути су прототипови злогласног граничног зида, који је постао симбол његове победе. Међутим, сада је у Вашингтону одлучено да се сруше та здања,преносе амерички медији.

Примећује се да су здања уклоњена баш у моменту док је Трамп био одсутан, због самита са лидером Северне Кореје у Вијетнаму.

Четири бетонска и четири челична блока налазе се на граници која раздваја амерички погранични град Сан Диего и мексички град Тихуана. Пре годину дана, Трамп је намерно посетио ово место, симболизујући његову преданост  предизборним обећањима у борби против миграција. Међутим, за његове противнике, пројекти су постали демонстрација изгубљеног новца пореских обвезника.

На крају, након што је у Вашингтону донета одлука грађевинске машине су дошле до граничара и у року од два сата седам од осам блокова је демонтирано.

Подсетимо се да је питање финансирања граничног зида изазвало најдужи шатдаун, који је почело крајем прошле године у Вашингтону, јер је Трамп одбио да одобри буџет.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »