Руски пуковник: Послаћемо Су-57 на Ф-35

Америчка борбена стратегија „тројанског коња“, која предвиђа коришћење ловаца пете генерације „Ф-35 Лајтнинг II“, неће моћи да се реализује у Русији, рекао је за телевизију „Звезда“ доктор политичких наука, пуковник у пензији Андреј Кошкин.

Су-57

Експерт сматра да ће инсталација последњег система мреже радара „Вороњеж“ код Воркута омогућити да се открију летелице, укључујући и авион „Ф-35 Лајтнинг II“, које лете на висини од 100 метара и на удаљености од преко 6.000 километара.

„То је радар за рано упозоравање. Он покрива северне делове наше територије, делове САД и Канаде, односно у потпуности осигурава део Арктика, где ће у принципу и бити трасе балистичких ракета“, сматра стручњак.

Према његовом мишљењу, амерички невидљиви ловци ће бити откривени много пре уласка у ваздушни простор Русије, након чега против њих могу бити искоришћени системи С-300 и С-400 и борбена авијација.

„Ми имамо и ловац Су-57. То је ловац пете генерације. Амерички Ф-35 је звер која се прикрада, док је Су-57 звер која напада. Он има боље перформансе мотора, маневрисања, извођења напада ракетом ’ваздух-земља‘, тј. има широки спектар могућности који превазилази тактичко-техничке карактеристике Ф-35 по многим показатељима“, сматра руски експерт.

Подсетимо, раније је начелник штаба Ратног ваздухопловства САД Дејвид Голдфајн изјавио да Пентагон прави нову стратегију вођења борбе против Русије и Кине, чија главна карактеристика је у „тајном уласку“ у дубину територије противника.

 

Спутњик

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »