Путин: Ситуација у Сирији стабилна

Ситуација у Сирији се стабилизовала, постоје упоришта терориста али се она потискују, у најскорије време то ће се у потпуности догодити, рекао је председник Русије Владимир Путин.

Владимир Путин (Фото: Лола Ђорђевић)

„Ситуација се стабилизовала. Још увек постоје појединачна жаришта отпора терориста, али она се потискују и мислим да ће се то дефинитивно десити у најскорије време“, рекао је Путин новинарима.

Он је навео да постоји идлибска зона и да још није све стабилно на десној обали Еуфрата. „Морамо радити на томе. Јуче сам о томе разговарао са премијером (Израела Бењамином Нетанијахуом)“, рекао је Путин.

Председник је рекао да постоји идеја стварања структуре која би се бавила коначном нормализацијом у Сирији након победе над терористима.

„Што се тиче радне групе, идеја је у томе да све заинтересоване стране, пре свега руководство Сирије, опозиција, земље региона и све које су увучене у конфликт, створе такву радну структуру, која би се бавила коначном нормализацијом већ после потискивања последњих жаришта тероризма“, објаснио је Путин.

Он је додао да је то повезано и са повлачењем свих наоружаних снага са територије Сирије и стварањем сиријске државности са очувањем њеног територијалног интегритета. „Ми смо о томе увек говорили и то потпуно одговара руском ставу“, рекао је Путин.

Шеф државе је нагласио да се и ово питање разматрало током преговора са израелским премијером Бењамином Нетанијахуом.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »