Ђурић одговорио Пацолију: Коначно сте на правој адреси

Директор Канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић одговорио је представнику привремених приштинских институција Беџету Пацолију на отворено писмо упућено председнику Србије Александру Вучићу, поручивши да је Србија и држава Албанаца, те да поздравља то што се лидер Алијансе за боље Косово коначно обраћа на праву адресу.

Марко Ђурић (Фото: Лола Ђорђевић)

У одговору објављеном на свом Фејсбук профилу, Ђурић у 15 тачака упозорава на озбиљност тренутка и последице које, како каже, може имати Пацолијво малициозно поигравање животима и судбинама стотина хиљада људи.

«Уместо што пишете саставе за зидне новине, покушајте да барем на тренутак будете на висини историјске улоге која вам је очигледно сасвим неоправдано припала. Од вашег бесмисленог завитлавања и отворених писама неће бити боље ни Албанцима ни Србима на Косову и Метохији», упозорио је Ђурић Пацолија за случај да размишља о томе да упути још неко бизарно отворено писмо званичницима Србије која је и држава Албанаца на Косову и Метохији.

Позвао је Пацолија да се сети Ђурађа Кастриотија Скендербега, Есада Паше Топтанија и других који су, како је навео, са Србима и Србијом гајили односе поштовања и разумевања.

Ђурић са жаљењем констатује да је Пацоли већ у наслову писма открива своју неискреност, називајући то писање писмом добре воље.

«Ни у вашем писму, ни у вашим делима никакве добре воље нема. Због ваших притисака, претњи и свакодневних лажи ваших колега сам, као и велики део мојих сународника, посебно Срба на Косову и Метохији, веома лоше воље. Тако вам и одговарам, искрено, али како заслужујете», навео је Ђурић.

Његово писмо Пацолију је, каже Ђурћ, писмо лоше воље, јер нико озбиљан не може бити одобровољен начином на који се приштинска привремена администрација поиграва са судбином и албанског и српског народа на Косову и Метохији.

«Ја ћу вас, управо због тога што више и искреније марим за добробит становника Косова и Метохије, подсетити зашто сте ви и ваши саборци из шуме некредибилни саговорници и највећа претња стабилности региона», навео је Ђурић и додао да приштинска администрација систематски чини све да уништите дијалог са Београдом и сваку шансу да се до помириња два народа дође на миран и цивилизован начин.

Ђурић даље наводи, како истиче, само неке од доказа неодговорности и превртљивости привремених приштинских институција.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »