Ђурић: Јеремић је професионални интригант и мутивода

Потпредседник Главног одбора СНС, Марко Ђурић, критиковао је председника Народне странке и једног од лидера опозиционог Савеза за Србију Вука Јеремића јер, како истиче, честе боравке у иностранству користи за нападе на сопствену земљу.

Ђурић сматра жалосним то што је Јеремић из, како наводи, неиздрживе жеље спреман да лаже о стању о својој земљи на свим меридијанима.

„Из манијакалне мржње Вука Јеремића према Александру Вучићу проистиче и његова још манијакалнија потреба да свуда и у свакој прилици покуша да науди својој држави, и то је једини циљ Јеремићеве америчке турнеје“, навео је Ђурић.

За Ђурића је Јеремић „професионални интригант и мутивода“ који честе боравке у иностранству користи за нападе на сопствену земљу, маштајући „да би неко могао хеликоптером да га спусти на Андрићев венац“.

„Пошто зна да га народ не жели, остаје му само да машта о хеликоптерском десанту на фотељу“, каже Ђурић.

Према Ђурићевим речима, таква „бедна политичка тактика“ сигурно је наишла на подсмех и презир чак и у деловима америчког политичког естаблишмента који су најмање наклоњени Србији, а у којима Јеремић настоји да пронађе подршку и раме за плакање.

„Нико у међународној заједница не цени професионалне мутиводе и интриганте, и људе без трунке политичких принципа и морала какав је Вук Јеремић, и зато је свако његово настојање да пронађе политичке заштитнике и менторе у САД осуђено на пропаст“.

Иако је Јеремић због свега што је у прошлости учинио стекао имиџ спонзора косовске независности, Ђурић истиче да бесмислице које је изговорио у САД сврставају га у ред отровних, лажљивих и неурачунљивих људи, и зато ће се, каже, „мали од палубе Патрика Хоа и катарских магната из најмоћније државе света вратити необављена посла и понижен“.

„И у време највеће политичке моћи Јеремић је био само крпа којом су противници Србије брисали патос, а данас је још мање од тога“, навео је Ђурић.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »