Бутулија уз Антићеве стихове почива међу прецима (ФОТО)

Достојанственим последњим испраћајем породица Бутулија, пријатељи из Србије, Хрватске, Црне Горе и Херцеговине јуче су се у селу Моско код Требиња  опростили од Мирка Бутулије, председника АМС Србије, мучки убијеног 22. фебруара.

(Фото: Лола Ђорђевић)

Мирко Бутулија је на вечни починак отишао са две беле руже које су му спустили супруга Маријана и син Лазар, али и са прслуком Мото клуба «Стара Херцеговина», у коме је обављао функцију председника.

Тужни фебруарски дан окупио је родбину и велики број пријатеља Бутулије у селу Моско, где су ваздух парали јецаји, сузе и дирљиве речи. Уз њих је испраћен на вечни починак тамо где су му сахрањени преци, у херцеговачку земљу коју је неизмерно волео.

Супруга Маријана поносно је изговарала последњи поздрав свом супругу уз стихове «Бесмртне песме» Мике Антића.

У Херцеговини није обичај да жене држе «банку», али ми је једном приликом Мирко рекао да сам ја жена међу људима. Нећу да држим «банку», већ да се опростим уз песму — рекла је Маријана, а када је почела да казује стихове и камен је тихо проплакао на сеоском гробљу. Од Мирка се посебним емотивним говором опростио и ђакон Крсто Авдаловић из Београда. Он је, између осталог, навео да се ради о човеку који је несебично помагао, који је брат и друг.

супруга Маријана се опрашта од Бутулије

Знали сте какав је био горостас и витез, поносан ће бити на вас ако стоички и јуначки издржите овај бол. Пустите сузу која је утеха, али се у исто време радујмо сви што нас је Бог удостојио да га у овом животу познајемо — рекао је Авдаловић.

Мирково страдање је праведничко, казао је ђакон, због истине и правде, као и да његова рамена и груди човек није могао рукама обгрлити. А да је његово срце било још веће…

опроштај мајке од сина

Као што ми рече твоја мајка — да се твоја душа врати у тело и да знаш све што је било и како, опет би исто поступио и не би устукнуо. Не знам много примера, знам Христов, да се он молио за оне који су га убијали. Ти си и живот спасавао и да се опет вратиш, опет би спасао живот свом убици зато што си ти био опредељен за живот, не за смрт — истакао је Авдаловић.

опроштај сина од оца

ПОНОСНИ ХЕРЦЕГОВАЦ

У ИМЕ породице Бутулија од Мирка се опростио рођак Здравко, који је подсетио на његов животни пут, дела, породични и пословни успех:

У свакој прилици је истицао своје херцеговачко порекло и поносно говорио о свом Требињу, о свом Моску, у које се данас прерано вратио. Брате Мирко, ти си имао рашта да се родиш. Твоја деца ће поносно одрастати и истицати да су потомци Мирка Лазова.

 

Д. ЦУРАЋ

http://www.novosti.rs

 

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »