Бивши Трампов адвокат: Председник је расиста и преварант

Бивши лични адвокат Доналда Трампа Мајкл Коен сведочи на претресу пред Одбором за надзор владе Представничког дома Конгреса и очекује се да отворено говори о Трамповим бизнис плановима и потенцијалном кршењу закона, у кампањи и пошто је изабран за председника.

REUTERS/Kevin Lamarque

Коен је у говору назвао Трампа «расистом и преварантом». Он је, како је тврди Коен, рекао да црнци никада неће гласати за њега јер су сувише глупи.

Мајкл Коен тврди да је Трамп током кампање 2016. преговарао о изградњи небодера у Москви, али да је о томе лагао.

Он је рекао да му Трумп није директно наредио да лаже о бизнису у Москви али да «би ме погледао у очи и рекао ми да нама никавих послова у Русији и онда изашао и лагао амерички народ рекавши исту ствар.»

Такође, тврди да је знао да је његов саветник Роџер Стоун био у контакту са оснивачем Викиликса Џулијаном Асанжом и да је знао да ће хаковани мејлови Демоктарског националног комитета бити објављени.

Коен каже да Доналд Трамп није очекивао да ће победити на изборима, већ да их је видео као «маркетиншку прилику».

У припремљеном говору, како преносе медији, Коен ће у детаље објаснити да му је председник тражио да двема порно глумицама исплати новац како би ћутале о аферама са њим, пренео је Глас Америке.

Коен тврди да је лично Трамп потписао 11 чекова и да ће за то Конгресу обезбедити копије.

Трампов бивши лични адвокат тврди да нема директна сазнања о везама Трамповог изборног штаба и Русије, али да има «сумње».

Мајкл Коен је већ једном одложио своје сведочење у Конгресу због «претњи председника Трампа његовој породици».

Раније је признао да је лагао чланове Конгреса о својој улози у Трамповом пословном предлогу о изградњи Трампове куле у Москви током председницке кампање.

Мајкл Коен је зато осуђен на три године затвора, а на издржавање казне треба да се јави у мају 2019.

NEW YORK, NY — DECEMBER 12: Michael Cohen, President Donald Trump’s former personal attorney and fixer, arrives at federal court for his sentencing hearing, December 12, 2018 in New York City. Cohen is set to be sentenced by a federal judge after pleading guilty in August to several charges, including multiple counts of tax evasion, a campaign finance violation and lying to Congress. (Photo by Eduardo Munoz Alvarez/Getty Images)

КОЕН: ТРАМП МИ ЈЕ НАРЕДИО ДА УПУТИМ ПРЕТЊЕ 500 ПУТА

Амерички председник Доналд Трамп наредио је свом личном адвокату да упути претње у његово име око 500 пута у протеклих десет година, навео је пред Одбором Конгреса бивши Трампов адвокат Мајкл Коен.

«Колико пута вам је Трамп наредио да упутите претњу неком појединцу или ентитету у његово име», упитала је Коена чланица одбора Џеки Спајер из редова демократа, пренео је Ројтерс.

«Приличан број пута», одговорио је Коен. На питање да ли је то било 50, 100, 200 или 500 пута, Коен ју је зауставио код броја 500 и казао: «Вероватно».

 

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »