(ВИДЕО) Пакистан објавио први снимак ухваћеног индијског пилота

Радио Пакистан објавио је први снимак индијског пилота ког је војска Пакистана ухватила након што је оборила његов авион.

Пакистанска војска је саопштила да је оборила два индијска авиона, од којих је један пао у пакистанском делу Кашмира, а други у индијском.

На видео-снимку, објављеном на Твитер-налогу пакистанског радија, види се индијски пилот како пакистанским званичницима који га испитују саопштава своје име и официрски чин.

Министарство спољних послова Пакистана саопштило је да је циљ ваздушних напада на индијске авионе у Кашмиру био демонстрација „жеље и спремности на самоодбрану“.

„Данас су пакистанске ваздухопловне снаге извеле нападе на линију контроле из пакистанског ваздушног простора. То нису били реципрочни напади на континуирану агресију Индије. У вези са тим, Пакистан није извео напад на војне циљеве, избегавајући људске жртве и колатералну штету. Једини разлог био је да покажемо наше право, жељу и спремност на самоодбрану“, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

Министарство је такође нагласило да ескалација конфликта није циљ, али у исто време Пакистан је за то потпуно спреман „уколико буде присиљен“.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »