Велики брендови повукли рекламе са децом, Јутјуб објавио рат педофилији (ВИДЕО)

Познати брендови повлаче рекламе са Јутјубa због забринутости да се потенцијални сексуални предатори окупљају у коментарима испод видеа на којима су приказана деца.

Као одговор на губитак оглашивача, Јутјуб је избрисао више од 400 канала и забранио коментарисање на десетинама милиона видео клипова, са циљем да очисти систем од педофила.

Ту контроверзну претпоставку изнео је бивши запослени у Јутјубу Мет Вотсон, који је ову појаву назвао «soft core педофилским ланцем». Педофили међусобно комуницирају у коментарима и размењују линкове илегалне порнографије, изјавио је Вотсон у видео саопштењу које су погледали милиони корисника.

«Они остављају линкове ка стварној дечјој порнографију у коментарима на Јутјубу», рекао је Вотсон и додао да алгоритам YоуТубеа, због неке грешке у програмирању, чак и олакшава такву размену.

Током претходне недеље, Disney, Nestleи Epic games повукли су своје огласе са Јутјуба, који је власништво Гооглеа. А потом су исто учиниле и компаније АТ&Т и Хасбро.

«Све док Гоогле не буде могао да штити наш бренд од увредљивог садржаја било какве врсте, ми уклањамо све рекламе са Јутјуба», наводи се у изјави АТ&Т-а.

Овакви проблеми нису реткост на интернет платформама на којима се објављује много садржаја. Из Јутјубанаводе да се сваког минута објави око 400 сати видео материјала, и да та компанија запошљава око 10.000 људи који прегледају садржај пријављен као неприкладан.Из YоуТубеа настоје да увере друге компаније да чине све што је у њиховој моћи да би заштитили децу.

«Безбедност деце је била и остаје наш приоритет», наводи се у изјави послатој највећим брендовима. Јутјуб је, прошле недеље, суспендовао милионе сумњивих коментара.

Вотсон је, у својој видео објави, објаснио како педофилски ланац функционише. Педофили се окупе испод видеа у којима девојчице раде уобичајене ствари, као што је нпр. шминкање. У коментарима потом објављују линкове који воде до видеоснимцима са децом која су «сексуализована».

Јутјубалгоритам потом кориснику нуди друге видео-снимке које посећују педофили. Вотсон тврди да се након тога кориснику нуде само такви садржаји, а на некима од њих налазе се и рекламе.

Видеоснимак у којој Вотсон објашњава овај поступак зове се «Јутјуб и уновчује сексуалну експлоатацију деце».

Ово није први пут да Јутјуб оптужују за сличне радње. У 2017. години «The Times of London» објавио је да се рекламе неких од највећих брендова показују на видео-снимцима где се налазе оскудно одевена деца те да привлаче коментарисање бројних педофила.

Такође, исте године ББЦ је објавио да систем Јутјуб-а за пријаву сексуалних коментара не ради више од годину дана.

Исто тако, НПР је открио да, ако се у Јутјуб-ову претрагу упише «како имати», она аутоматски сугерише наставак «секс с децом.

 

(b92.net)

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »