Орбан шаље писмо о мигрантима, прималац грађанин Мађарске

Сваки грађанин Мађарске добиће писмо премијера Виктора Орбана у којем он објашњава «проимиграционе планове ЕУ» и зашто им се Будимпешта противи, најавио је портпарол владе Золтан Ковач.

Мађарска влада појачава кампању против руководства ЕУ тиме што поново оптужује Унију да покушава да промовише масовну имиграцију у Европи, наводи АП.

Канцеларија ЕК за Мађарску негирала је Орбанове тврдње, међу којима је и она да Унија настоји да смањи финансијску помоћ земљама које се противе миграцији или да покушава да ослаби право на заштиту граница држава чланица.

С друге стране, портпарол владе Золтан Ковач сматра да је Брисел признао да његови концепти миграције, за које мађарска влада тврди да ће повећати миграције у Европу, заиста постоје, додаје МТИ.

«Влада их сматра опасним», рекао је Ковач на конференцији за новинаре, коментаришући одговор Европске комисије поводом кампање о миграцијама мађарске владе.

Додао је да је влада одлучна у намери да информише јавност о плановима Брисела, те да је то разлог због којег премијер Орбан шаље писмо свим гласачима.

Танјуг

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »