Коначни покушај отимачине Трепче до краја фебруара

Комбинат „Трепча“ је поново био тема приштинске владе, а министар за економски развој Валдрин Лука тврди да ће тај комбинат бити регистрован у фебруару.

„Влада је формирала Одбор ’Трепче‘. Ми смо предали нацрт статута Комисији за привредни развој. Ми смо навели сва питања о упису предузећа која ће бити обављена у фебруару. Регистрација ’Трепче‘ и отвара пут за развој овог предузећа“, рекао је Лука, јавила је КСП.

Говорећи о ситуацији у „Телекому“, рекавши да је ово предузеће спремно за реструктурирање, Лука је рекао да је у протекле четири године, упркос изазовима, повећан учинак и да су заустављене, како је рекао, додатне компензације.

„У сарадњи са управним одбором директора отворили смо поступак реструктурирања предузећа. Завршетак овог процеса ће имати позитиван утицај“, рекао је Лука, пише приштинска „Коха“.

Што се тиче КОСТТ-а, Лука је рекао да се ово предузеће суочава са огромним губицима, што је резултат нефункционисања на северу, пренео је Танјуг.

„КОСТТ се суочава с огромним губицима, а функционисање и губици на северу узрокују огромне штете. Што се тиче дистрибуције, потребно је инвестирати 25.000 евра годишње“, навео је Лука.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »