Гујонов поклон болницама на КиМ: Нови медицински апарати болницама у Грачаници и Пасјану

Француска Хуманитарна организација «Солидарност за Косово» донирала је два нова медицинска апарата здравственим установама у Грачаници и Пасјану у вредности од 30.000 евра.

Болница у Пасјану добила је апарат за ултразвук, а болница у Грачаници штампач за развијање рендген филмова.

 У околностима у којима живе Срби на Косову и Метохији, питање здравствене заштите се намеће као једно од важнијих за њихов опстанак. Због недостатка медицинске инфраструктуре, пацијенти су понекад приморани да се лече у другим градовима, што повећава њихове трошкове и отежава им живот. Купљена два медицинска апарата представљају још један мали али веома битан корак у циљу обезбеђивања боље здравствене неге за житеље енклава – истиче Арно Гујон, председник НВО «Солидарност за Косово» и додаје да ће ова донација знатно олакшати пружање основне здравстене заштите становницима Косовског поморавља и централног Косова.
Арно Гујон (фото: Лола Ђорђевић)

Иначе,Хуманитарна организација „Солидарност за Косово“ већ дужи низ година спроводи хуманитарне пројекте на пољу здравствене заштите.

Почев од 2015. године, донирана су два порођајна и два операциона стола за породилиште у Косовској Митровици, 2016. године је купљено амбулантно возило за село Осојане док је прошле године уведено централно грејање у амбуланту у селу Ливађе.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »